Uptic Studios

Architecture + Design Firm located in Spokane, WA.

Hangman Valley Residence

Conceived as an empty-nesters paradise this house was designed as a series of pods to maximize the efficiency of the footprint and to celebrate the interrelationship of the interior and exterior spaces. Both indoor and outdoor living areas are promoted by the building's harmonious relationship with the natural environment. The undulating form steps down the hillside to frame incredible views of the landscape and surrounding golf course from every point in the house and a combination of decks, bridges and patios encourage the residents to be outside. This line between in and out is further diffused by both the structure and the material palette's movement across the exterior threshold, while the shading devices, trellises and large eves provide protection and privacy for year round use and enjoyment of the entire site. This residence is truly a deliberate response to both the owner's lifestyle and their love of nature. Photos by: Explosive Illusions

Contemporary Patio with exterior stone floors, French doors, Trellis, Transom window
Contemporary Landscape/Yard with Pathway, Raised beds, exterior stone floors, picture window, six panel door
Exterior of Home
Living Room
Contemporary Kitchen
Modern Front Door with exterior concrete tile floors, exterior tile floors, French doors
Dining Room
Exterior of Home
Patio
Modern Landscape/Yard with exterior concrete tile floors, French doors, Transom window, exterior tile floors, Raised beds
Contemporary Landscape/Yard with exterior stone floors, Raised beds, Trellis
3 tags Contemporary Hallway with A massive ceramic "pear" sculpture by marguerite antell, flush light, High ceiling, Laminate floors
Contemporary Master Bedroom with Laminate floors, Exposed beam, Glass panel door, High ceiling
Living Room

Due to image copyright, only you can see this image on your board.

Due to image copyright, only you can see this image on your board.

Profile picture for Uptic Studios

Contact Uptic Studios