Comments

  • By Mohler + Ghillino Architects

    Contributor | Mar 2013

    View of the dining room and Puget Sound beyond. kitchen is to right and living area is to left. Photo: Alex Hayden

No comments yet. Add yours!

Browse

Boards with this Image

  • Contemporary, modern, natural light, glass, leather

    Dream Home Interior Aesthetic

    By Michael Parker

    Contemporary, modern, natural light, glass, leather

    105 Photos

  • Dining Room

    Dining Room

    By S N D

    114 Photos

  •  The original 1950's house failed to take advantage of spectacular views to the north and west across Puget Sound and suffered from low ceilings and small, disconnected rooms.

In response, the interior was opened up and a new master bedroom suite was added on an upper floor.  The existing hip roofs were removed and two low slope shed roofs were added.  The longer of the two roofs allowed for the new 600 SF second story master suite addition at one end of the house while providing higher ceilings for the main floor living spaces at the other.  The scissor-like roof configuration also preserves the uphill neighbor's existing water views.  A relocated stair connects the new master suite to the main living level and the existing daylight lower level below.
 
A deck with direct kitchen access is suspended a full level above the driveway and sheltered beneath the high shed roof on the view side of the house.  At the opposing corner, the living room extends out to a garden terrace through corner slide fold doors.  On the terrace, a water feature captures rainwater that falls dramatically from the main roof, transforming storm water management into an artful display of climate and season.

    View Residence

    By Mohler + Ghillino Architects

    The original 1950's house failed to take advantage of spectacular views to the north and west across Puget Sound and suffered from low ceilings and small, disconnected rooms. In response, the interior was opened up and a new master bedroom suite was added on an upper floor. The existing hip roofs were removed and two low slope shed roofs were added. The longer of the two roofs allowed for the new 600 SF second story master suite addition at one end of the house while providing higher ceilings for the main floor living spaces at the other. The scissor-like roof configuration also preserves the uphill neighbor's existing water views. A relocated stair connects the new master suite to the main living level and the existing daylight lower level below. A deck with direct kitchen access is suspended a full level above the driveway and sheltered beneath the high shed roof on the view side of the house. At the opposing corner, the living room extends out to a garden terrace through corner slide fold doors. On the terrace, a water feature captures rainwater that falls dramatically from the main roof, transforming storm water management into an artful display of climate and season.

    14 Photos

  • My Dream Dining Room

    My Dream Dining Room

    By WendyWatkins

    23 Photos

  • Dining room

    Dining room

    By ebaymowges

    4 Photos

  • Kitchens

    Kitchens

    By fatmin

    32 Photos

  • Y

    Y

    By deemooo.98

    70 Photos

  • The New Black

    The New Black

    By GLKay

    74 Photos

  • 3

    3

    By Jana2013

    47 Photos

  • bdrm

    bdrm

    By anay_p

    98 Photos

  • chandeliers

    chandeliers

    By Luis Poggi

    94 Photos

  • Dining Ro0m

    Dining Ro0m

    By jenniferting

    23 Photos

see moreless

Colors by

Tags

Get More Information

Profile picture for Mohler + Ghillino Architects
Mohler + Ghillino Architects
(Be the first to write a review)
Architecture
 Seattle,  WA
(206) 709-3072

Email successfully sent!Submission failed!

Digs mobile app
 
 
 
Sign in with Google