Comments

Hide Comments

Browse

Similar Images

Boards with this Image

  • Minimal modern spaces hit the spot.

    Modern

    By Amy Grimm

    Minimal modern spaces hit the spot.

    56 Photos

  •  The original 1950's house failed to take advantage of spectacular views to the north and west across Puget Sound and suffered from low ceilings and small, disconnected rooms.

In response, the interior was opened up and a new master bedroom suite was added on an upper floor.  The existing hip roofs were removed and two low slope shed roofs were added.  The longer of the two roofs allowed for the new 600 SF second story master suite addition at one end of the house while providing higher ceilings for the main floor living spaces at the other.  The scissor-like roof configuration also preserves the uphill neighbor's existing water views.  A relocated stair connects the new master suite to the main living level and the existing daylight lower level below.
 
A deck with direct kitchen access is suspended a full level above the driveway and sheltered beneath the high shed roof on the view side of the house.  At the opposing corner, the living room extends out to a garden terrace through corner slide fold doors.  On the terrace, a water feature captures rainwater that falls dramatically from the main roof, transforming storm water management into an artful display of climate and season.

    View Residence

    By Mohler + Ghillino Architects

    The original 1950's house failed to take advantage of spectacular views to the north and west across Puget Sound and suffered from low ceilings and small, disconnected rooms. In response, the interior was opened up and a new master bedroom suite was added on an upper floor. The existing hip roofs were removed and two low slope shed roofs were added. The longer of the two roofs allowed for the new 600 SF second story master suite addition at one end of the house while providing higher ceilings for the main floor living spaces at the other. The scissor-like roof configuration also preserves the uphill neighbor's existing water views. A relocated stair connects the new master suite to the main living level and the existing daylight lower level below. A deck with direct kitchen access is suspended a full level above the driveway and sheltered beneath the high shed roof on the view side of the house. At the opposing corner, the living room extends out to a garden terrace through corner slide fold doors. On the terrace, a water feature captures rainwater that falls dramatically from the main roof, transforming storm water management into an artful display of climate and season.

    14 Photos

  • Houses

    Houses

    By AlyRatz

    4 Photos

  • House Exterior

    By christineI

    329 Photos

  • Exteriors

    Exteriors

    By jgreggorycook

    5 Photos

  • Interesting Homes

    Interesting Homes

    By Matt Winzenried

    6 Photos

  • Boxy, modern, metal, wood, glass

    Exteriors That POP

    By Michael Parker

    Boxy, modern, metal, wood, glass

    93 Photos

  • Exteriors

    Exteriors

    By augey12

    763 Photos

  • Entryway

    Entryway

    By thebigdill

    2 Photos

  • Guess my favorite color :--)

    My Dream Home

    By Amirah Karim

    Guess my favorite color :--)

    14 Photos

  • My Dream Home

    My Dream Home

    By S N D

    314 Photos

  • My Dream Home

    My Dream Home

    By Carpio76

    146 Photos

see moreless

Colors by

Tags

Get More Information

Profile picture for Mohler + Ghillino Architects
Mohler + Ghillino Architects
(Be the first to write a review)
Architecture
 Seattle,  WA
(206) 709-3072

Email successfully sent!Submission failed!

Digs mobile app